Trobada TNG 22/09 l Ponència "Proteïnes; Canvi de paradigme" per Anna Carabús l Hotel Barcarola

Després de post-posar la trobada del mes d'agost per pluja, pel setembre tenin una ponènicia que ens ofererirà l'Anna Carabús, Business Development Manager Food Industry a l'IRTA (Institut Investigaió i TEcnologia Alimentàries) sobre les noves fonts de proteïnes nutritives amb les que actualment estan treballant. L'Anna Carabús és enginyeria agrònom per la Universitat de Lleida (2010) i doctora en veterinària per la Universidad de Zaragoza (2015). 

Tenim un augment de població en els propers anys que no podem abastir amb els mètodes i les fonts de proteïnes actuals, per tant, no es tracte tant de “substituir completament” (no es tracte que tots ens tornem vegans), sinó d’incorporar noves fonts de proteïnes nutritives que puguin complementar. Quines són aquestes fonts?

Totes les grans empreses càrniques s'estan mirant aquest món de proteines alternatives com també altres empreses, "startups" amb idees revolucionàries que el mercat de proteïnes alternatives ofereix una infinitat d'oportunitats per a productes nutricionals d'alt valor potencialment amb una menor petjada ambiental. També respon als canvis en els patrons dietètics i a l'augment de la demanda dels consumidors de productes d'origen més ètic. Al mateix temps, les directrius i estàndards que regeixen aquest sector en creixement són incomplets. Això presenta una sèrie de preguntes, com ara: 

  • Són aquests nous productes tan nutritius com s'afirma? Són segurs per menjar? 
  • Els consumidors els voldran menjar? 
  • Quina és la seva petjada ambiental i de carboni real? Hi ha conseqüències no desitjades associades amb el canvi ?

l'Anna exposarà el “perquè” i el “com”, però... encara estem a la versió “beta” o primera generació de proteïnes alternatives com per poder respondre el verdader impacte: petjada ecològica (no la sabem, la real). A nivell nutritiu... hi ha molt d’ultraprocessat, pel que hi ha marge de millora. Un enfocament  de “què tenim”, “què ve”, “com ho consumirem”... 


La trobada serà el proper 22 de setembre a l'hotel Barcarola de Sant Feliu de Guíxols.

 

  • Dia: 22 de setembre
  • LLoc: Hotel Barcarola
  • https://www.hotelbarcarola.es/ca
  • Adreça: Carrer del Pintor Pablo PIcasso, 1-19                             17220 Sant Feliu de Guíxols
  • Preu: 28€ per persona

Horari: 

  • 19h30  - Trobada TNG (arribada i networking)
  • 20h00: presentació i xerrada 
  • 21h30: Sopar 
  • 23h00: fi