Propera ponència TNG - "L’habitació del xinès" amb Iris Mir l 20 de juliol al Rest. Tennis LLafranc

 Aquest mes de juliol us proposem una ponència que us farà viatjar fins a la Xina de la mà de l'Iris Mir, ex corresponsal a Pequín i a Hong Kong per diversos mitjans de comunicació catalans, espanyols i internacionals. Després d’haver viscut 13 anys a l’Àsia i d’haver passat uns quants anys més a Londres, l’Iris ha tornat recentment a viure a l’Empordà i compartirà amb nosaltres les seves experiències des de que va arribar a la Xina amb 22 anys d’edat. 

Ens parlarà de com el fet d'exposar-se a les cultures asiàtiques li va canviar la seva perspectiva sobre occident, les seves arrels mediterrànies, la formació de la nostra identitat personal i la vida en societats més solidàries. Un procés d'aprenentatge i viatge iniciàtic que també comparteix en la seva novel.la d'auto ficció, La Mansión al Sur de la Calle de los Arces. La construcció d'aquest relat va ser un projecte de 5 anys durants els quals l'Iris va submergir-se en la vida d'un dels barris més tradicionals de Hong Kong: Sham Shui Po. Les històries que va compartir amb els seus veïns van ser revaladores i van acabar marcant una nova manera d'entendre la seva vida a occident.

Bio Iris Mir:

Iris Mir (Barcelona, 1983) és llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull i té un màster en ciències polítiques, especialitzant-se en nous models de democràcia per la Universidad Pompeu Fabra i un Executive curs en Gestió, lideratge i desenvolupament per l’escola de negocios de la Universidad de Westminster.

Perseguir i compartir historíes ha sigut una constant en la seva carrera professional. Una passió que ha pres diferents formes al llarg dels més de 10 anys que ha viscut a Hong Kong i a Pequín. En primer lloc com a corresponsal internacional per mitjans de comunicació espanyols i internacionals i posteriorment com a experta en comunicació i gestió de projectes transculturals a l’Asia i Europa. L'accés a les diferents cultures i estils de vida asiàtics va nutrir la seva passió per explorar la creativitat, la identitat personal i l'expressió individual més enllà dels confins de la comunicació. Apropant-se així las mons de la dansa i el Moviment. Actualment, viu a L'Empordà i centra la seva activitat professional en la diversitat cultural, la identitat, la expressió individual i el benestar creatiu (creative wellbeing en anglès), mitjançant l'escriptura, classes magistrals a universities, xerrades, tallers i programes MentCos.

Iris somia amb un futur on s’innova de manera sostenible y on totes les comunitats tenen lloc per fer servir la seva veu i co-crear visions de futur alternatives i amb capacitat de generar canvis positius per a la humanitat.

Iris Mir és autora de dos llibres: La Mansión al Sur de la Calle de los Arces (anglès i castellà) i Passing Guest (anglès).


Informació de la trobada

Dia: 20 de juliol del 2023.

Hora d'inici: 20:00h.

Lloc: Restaurant Formal del Tennis Llafranc (Carrer Jesús Serra Santamans, 15-17, Llafranc).

Preu: 28 euros.